Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Savjetovanje za javnost

Energetska

obnova obiteljskih kuća

Općina Krapinske Toplice organizirala je savjetovanje na temu Energetska obnova obiteljskih kuća.

Pred zainteresiranom javnošću o ovoj temi govorio je Ante Lovrić konzultant za EU projekte koji je istaknuo da ovaj natječaj obuhvaća zamjenu vanjske stolarije, toplinsku zaštitu ovojnice grijanog prostora te ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije (sunčanih toplinskih pretvarača, kotlova na biomasu, dizalica toplinskog fotonapona).

Stopa financiranja za cijelo područje RH iznosi 60% bespovratnih sredstava te 100% za ranjive skupine građana u riziku od energetskog siromaštva (korisnici socijalne naknade). Za prijavu na ovaj natječaj potrebno je izraditi izvješće o energetskom pregledu kuće, a važeći elaborat je onaj koji je izrađen nakon 13.11.2012. godine. Za sve građane koji se žele prijaviti na ovaj natječaj, a imaju energetski certifikat manji od D ili niže, Općina Krapinske Toplice angažirala je svu pomoć ovlaštenog arhitekta i ovlaštenog energetskog certifikatora čiji se podaci mogu dobiti u Općini Krapinske Toplice. Očekuje se da će Fond za zaštitu okoliša uskoro raspisati natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a savjet je svim zainteresiranim da već prvi dan po objavi imaju sve potrebne dokumente za prijavu na natječaj kako bi bili što brži pri predaji dokumentacije.

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.