Search
Close this search box.

Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Obavijest

Priopćenje

Stožera civilne zaštite Krapinske Toplice

Stožer civilne zaštite Općine Krapinske Toplice svakodnevno izdaje e-propusnice za sve svoje građane u vremenu od 8,00 do 15,00 sati u prostorijama Općine Krapinske Toplice. Dnevno se izdaje sedamdesetak e-propusnica koje prije izdavanja prođu određenu provjeru Stožera. Pojedini zahtjevi građana odbijaju se ukoliko se utvrdi da nema prijeke potrebe za izdavanje e-propusnica.

Još jednom napominjemo da Stožer civilne zaštite izdaje e-propusnice za putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih živežnih potrepština. Izuzetci su poljoprivrednici koji nemaju OPG te se njima izdaju jednokratne e-propusnice.

Mole se građani da ne zloupotrebljavaju ove razloge kako bi putovali iz mjesta u mjesto i posjećivali svoje obitelji, jer na taj način ne pomažu u sprečavanju širenja virusa COVID-19. Ujedno napominjemo da je u Općini Krapinske Toplice evidentiran jedan slučaj zaraze virusom COVID-19, dok je nekoliko građana u samoizolaciji. Apeliramo na građane, ukoliko znaju i primijete da je netko u samoizolaciji i da istu krši, da o tome informiraju predsjednika Stožera na broj mobitela 099 3210 380, a Stožer će informacije o osobi koja je prijavila kršenje samoizolacije zadržati u strogoj tajnosti. Napominjemo, to je dužnost svih građana Republike Hrvatske.

Ujedno apeliramo da se ne zadržavate u većoj skupini ljudi (najviše dvije osobe), da držite razmak od dva metra u komunikaciji, u trgovinama, apotekama i bankama te da se pridržavate svih mjera zaštite pranja ruku i dezinfekcije ruku i prostora. Stožer vrši svakodnevnu kontrolu pridržavanja mjera i ukoliko se uoči bilo kakvo odstupanje od propisanih mjera, upućuje se upozorenje građanima, a ukoliko se zamijeti kršenje mjera samoizolacije isto se prijavljuje MUP-u.

Molimo građane da se suzdrže od većih okupljanja za Uskrsne blagdane, već da se zadržavaju u kućama te da ne obilježavaju Uskrs na tradicionalan način (pucanje, paljenje krijesova i sl.), jer time čuvaju zdravlje sebe i svojih bližnjih.

Ovim putem zahvaljujemo se DVD-ima VZO Krapinske Toplice koji su se aktivno uključili u aktivnosti oko sprečavanja prijenosa virusa COVID-19. Za sve ostale informacije možete se obratiti na broj telefona 049 232 267 ili na e-mail: info@krapinske-toplice.hr.

Predsjednik Stožera civilne zaštite Općine Krapinske Toplice

Vladimir Huzak

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.