Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Apel za zelene Krapinske Toplice

ZELENI OTOK KT 590x150 prijedlog

Poštovani stanovnici i gosti Općine Krapinske Toplice,

s ciljem olakšanog razdvajanja korisnog otpada kod južnog ulaza u naselje Krapinske Toplice prije dvije godine formirali smo zeleni otok.

Na zelenom je otoku za sada moguće odložiti sljedeći otpad: staklo, metal, plastiku, papir i tekstil.

Namjerno je formiran upravo na poziciji koja je stanovnicima Općine Krapinske Toplice lako dostupna i na kojoj u 2017. planiramo izgraditi  reciklažno  dvorište te organizirati napredniju razinu odlaganja otpada, odnosno recikliranja sirovina.

Zeleni otok ne služi za odlaganje komunalnog, krupnog, elektroničkog, opasnog ili građevinskog otpada!

Naputak za postupanje s krupnim otpadom dobili ste uz račune tvrtke koja na našem području vrši zbrinjavanje otpada iz kućanstava, a nalazi se i na općinskoj web stranici na sljedećoj poveznici: https://www.krapinske-toplice.hr/servisne-informacije/#otpad

Ukoliko imate pitanja vezano uz odlaganje ostalih vrsta otpada, molimo Vas da nam se obratite e-mail porukom na komunalni.redar@krapinske-toplice.hr ili telefonski na 232 267.

Pozivamo Vas da nam pomognete u nastojanju da se zeleni otok na ulazu u Krapinske Toplice koristi na primjeren način te Vas molimo da ukoliko primijetite nekoga kako baca otpad u prirodu ili na zeleni otok dovozi otpad kojemu tamo nije mjesto da ga fotografirate i što prije nas o tome obavijestite e-mail porukom na komunalni.redar@krapinske-toplice.hr ili telefonski na  232 267. Po Vašoj prijavi promptno ćemo reagirati, kao što smo i do sada kad smo imali spoznaje o počinitelju.

Kroz protekle dvije godine uložili smo znatan napor u sanaciju divljih odlagališta i nažalost još uvijek ih nismo sve sanirali. Odvoz otpada na području Općine Krapinske Toplice je organiziran i uistinu nema potrebe zagađivati prirodu ili ostavljati krupni i ostali otpad na neprimjerenim mjestima.

Pojačali smo mjere nadzora vezane uz neprimjereno zbrinjavanje otpada te Vas pozivamo da nam pomognete u pronalaženju onih koji uporno žele mimoići pravila kojih se većina nas pridržava. Trošak sanacije divljih odlagališta i neprimjereno odloženog otpada plaćamo svi mi!

Unaprijed Vam zahvaljujem na suradnji!

Ernest Svažić

Općinski načelnik

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.