Search
Close this search box.

Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Projekti

Grad Pregrada, kao nositelj projekta, provodi od listopada 2016. godine pripremu projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u gradovima Pregradi i Klanjcu, te općinama Desinić, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela. Projekt podrazumijeva izgradnju širokopojasne telekomunikacijske mreže temeljene na tehnologijama kojima će se osigurati brzi i ultrabrzi pristup svim korisnicima koji se nalaze unutar obuhvata projekta.

Ukupna procijenjena investicija iznosi 85 milijuna kuna, a završetak cjelokupnog procesa odabira očekuje se početkom 2020. godine. U proteklom vremenu provedene su tri javne rasprave, mapirano je projektno područje, odabran je investicijski model te je izrađen Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje gore navedenih jedinica lokalne samouprave.

Plan razvoja, izrađen od strane tvrtke Corellia savjetovanje, potvrđen je od strane HAKOM-a 4. lipnja 2019. godine čime je ispunjen glavni preduvjet za prijavu projekta na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima.

Prijava na natječaj sastoji se od 3 dijela:

  • Javni poziv – iskaz interesa (jedinice lokalne samouprave, kao nositelji pojedinačnih projekata, dostavljaju iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira na temelju odobrenih Planova razvoja širokopojasne infrastrukture),
  • Javni poziv – dostava prijava (odabire se operator koji će imati pravo podnijeti projektni prijedlog na Ograničeni poziv, a za PRŠI za koji bude odabran) te
  • Ograničeni poziv (podnošenje projektnih prijedloga).

Grad Pregrada je zajedno sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave iskazao interes za sudjelovanje u postupku predodabira 10. srpnja 2019. godine (1. faza Javnog poziva). U drugoj i trećoj fazi, prema uvjetima Javnog poziva, privatni telekomunikacijski operateri odlučuju da li će i na kojem području ulagati u izgradnju širokopojasnog pristupa.

MIPOS – MI POmažemo Starijima
Program ZAŽELI – Program zapošljavanja žena

U četvrtak, 22. 2. 2018. godine u prostorijama grada Zaboka potpisani su Ugovori za projekt MIPOS – MI POmažemo Starijima, čiji je nositelj Grad Zabok. Partneru u Projektu su GDCK Zabok, Zlatar, Donja Stubica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Krapina, Centri za socijalnu skrb Zabok i Donja Stubica, Udruga Lipin cvijet iz Gornje Stubice, Udruga invalida Bedekovčina, te 15 gradova i općina, među kojima je i Općina Krapinske Toplice.

Kroz projekt se predviđa zapošljavanje 55 žena koje će pružati usluge pomoći u kući za 313 korisnika u cilju poboljšanja kvalitete njihova života. Razdoblje provedbe projekta je od 19. 1. 2018. do 19. 7. 2020. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 9.351.191,10 kn.

Sve o projektu možete vidjeti i na poveznici: http://www.mipos.zabok.hr/.

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.