Search
Close this search box.

Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Preporuke Crvenog križa

Upute

o postupanju i preporuke za zaštitu od hladnoće

U zimsko doba česte su prognoze o prodoru hladnog zraka diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj. Izuzetno hladno vrijeme povećava smrtnost te predstavlja rizik po zdravlje ljudi, a posebno kod osjetljivih skupina (starije osobe, kronični bolesnici, beskućnici, terenski radnici). Izloženost niskim temperaturama u unutarnjem ili vanjskom prostoru može djelovati na pojavnost blagih simptoma, ali i po život opasnih zdravstvenih stanja.

Hrvatski Crveni križ sudjeluje u radnoj skupini Ministarstva zdravstva koja je izradila upute i preporuke kojih se stanovništvo treba pridržavati – Zaštita zdravlja od velikih hladnoća – preporuke za javnost, a kojima se želi upozoriti na poduzimanje odgovarajućih mjera zaštite.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) pripremio je sustav praćenja i upozorenja na hladne valove zbog zaištite zdravlja stanovništva koji se prosljeđuje Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo od 1. prosinca 2017. do 1. ožujka 2018. godine te ostalim nadležnim zdravstvenim i drugim institucijama kao i Hrvatskom Crvenom križu.

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zabok će u vrijeme hladnih razdoblja, kao i uvijek do sada, usmjeriti svoj rad na obilazak socijalno ugroženih osoba, a posebno osoba starije dobi koje trebaju neki oblik pomoći koji Gradsko društvo Crvenog križa Zabok može osigurati u hladne zimske dane (podjela odjeće, obuće, deka i hrane).

Preuzmi: Preporuke za zaštitu od hladnoće, siječanj 2018.

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.