Search
Close this search box.

Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Prekvalifikacija i osposobljavanje nezaposlenih i pripadnika marginaliziranih skupina

Jednake

mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi EU projekt Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Glavni cilj projekta jest povećati mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba* i pripadnika marginaliziranih skupina.

Cilj projekta se između ostalog, ispunjava provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, odnosno organizacijom provedbe programa prekvalifikacija za ciljnu skupinu** u institucijama koje provode tu djelatnost (srednje škole, pučka otvorena učilišta… s područja KZŽ) Važno je napomenuti kako nakon formalne verificirane edukacije polaznici stječu diplomu, odnosno kvalifikacija se upisuje u radnu knjižicu. Edukacija je za polaznike potpuno besplatna, kao i putni trošak odlaska i povratka s edukacije (isto je osigurano financijskim sredstvima projekta).

GDCK Krapina trenutno je u procesu prikupljanja informacija o tome koji se programi za prekvalifikaciju nude u Krapinsko-zagorskoj županiji. Također smo u procesu identifikacije zainteresiranih osoba – kandidata formalnih verificiranih edukacija, a kako bismo do jeseni mogli oformiti grupe i započeti s edukacijom.

Zainteresirane osobe mogu se javiti u Crveni križ Krapina radi evidencije i daljnjih dogovora.


*Dugotrajno nezaposleni su: (1) osobe do 25 godina starosti koje su u trenutku ulaska u projekt nezaposlene najmanje 6 mjeseci bez prekida; odnosno (2) osobe starije od 25 godina koje su u trenutku ulaska u projekt nezaposlene najmanje 12 mjeseci bez prekida. Trajanje nezaposlenosti dokazuje se potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno potpisivanjem izjave o nezaposlenosti.

**Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene osobe i pripadnici marginaliziranih skupina s prebivalištem/boravištem u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ukoliko je sudionik pripadnik marginalizirane skupine (invalid, liječeni ovisnik, primatelj zajamčene minimalne naknade…), u tom slučaju ne mora biti dugotrajno nezaposlen, već samo nezaposlen.

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.