Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Urbani inovativni projekti

Prvi poziv

za dostavu projektnih prijedloga inicijative Urbanih inovativnih projekata

Opća uprava za regionalnu i urbanu politiku Europske unije uputila je prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga inicijative Urbanih inovativnih projekata (Urban Innovative Actions), s početkom 15. prosinca 2015.

Inicijativa Urbanih inovativnih projekata pokrenuta je kako bi se testirali novi pristupi u rješavanju problema s kojima se susreću gradovi i urbane sredine. Putem ove inicijative, urbanim sredinama pružena je prilika isprobavanja novih, neiskušanih i kreativnih pristupa problemima koji ih očekuju u 21. stoljeću.

Za provedbu programa Europska unija namijenila je ukupno 371.000.000 eura.

Prvi poziv, za koji je namijenjeno 80.000.000 eura, bavit će se sljedećim temama:

  • prijelaz na nove izvore energije
  • urbano siromaštvo (naglasak na siromašne gradske četvrti)
  • integracija imigranata i izbjeglica
  • poslovi i vještine u lokalnoj ekonomiji

Tijekom siječnja i veljače bit će održana četiri seminara za potencijalne prijavitelje, kako bi se osiguralo da su gradovi i relevantni dionici upoznati s pozivom. Seminari će biti održani u Bruxellesu, Rigi, Rimu i Krakowu.

Prvi će seminar biti održan u Bruxellesu 13. siječnja, a zainteresirani se mogu registrirati putem sljedeće poveznice: http://www.uia-initiative.eu/en/brussels-applicant-seminar.

Mogućnost registracije za ostala tri seminara bit će otvorena u sljedećih nekoliko dana. Zadnji rok za prijavu projekata je 31. ožujka 2016. godine.

Više informacija na: http://www.uia-initiative.eu/.

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.