Search
Close this search box.

Službene stranice Općine Krapinske Toplice

Poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja

Natječaj

za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2019. godini

Središnji državni ured za sport raspisuje Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2019. godini.

Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na obuku neplivača, poticanje bavljenja rekreativnim i amaterskim sportom, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te organiziranje međunarodnih sportskih konferencija.

Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za sport, odnosno od 10. siječnja do 15. ožujka 2019. godine.

Poveznice: Poveznica na natječaj / Upute za prijavitelje

Prijavitelj na Natječaj mora biti udruga iz sustava sporta koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o sportu.

Prijavitelji na Natječaj mogu imati partnere u provedbi programa. Prihvatljivi partneri mogu biti:

 • udruge iz sustava sporta;
 • ustanove iz sustava sporta;
 • odgojno – obrazovne ustanove (dječji vrtići, osnovne škole i srednje škole)

Središnji državni ured sufinancirat će sportske programe po sljedećim programskim područjima:

 1. Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i sportskom rekreacijom;
 2. Poticanje programa organiziranja sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima;
 3. Poticanje programa obuke neplivača;
 4. Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih konferencija.

Iznos financijske potpore

Financijska sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnome proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. u ukupnome iznosu od 11.040.000,00 kuna, po područjima i iznosima kako slijedi:

 • Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i sportskom rekreacijom, područje 1, planirana vrijednost iznosi 7.200.000,00 kuna;
 • Poticanje programa organiziranja sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima, područje 2, planirana vrijednost iznosi 2.500.000,00 kuna;
 • Poticanje programa obuke neplivača, područje 3, planirana vrijednost iznosi 1.000.000,00 kuna;
 • Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih konferencija, područje 4, planirana vrijednost iznosi 300.000,00 kuna.

Središnji državni ured za sport će sufinancirati programe najviše do 80% opravdanih troškova vrijednosti prijavljenog programa. Ostatak sredstava potrebnih za provedbu programa prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće. Odabirom opcije PRIHVATI I ZATVORI slažete se s uporabom kolačića. Više o njihovoj uporabi saznajte u našoj Politici kolačića.